måndag 31 mars 2014

Vårkläder för fattiga? eller...

Våren är här i södra Finland. Och som vanligt har vi igen haft svårigheter med vårklädesköp.
Detta år sökte jag hjälp från en välgörenhetsorganisation som hjälper fattiga barnfamiljer som är bosatta i Finland. Privatpersoner donerar använda kläder till organisationen.
 Jag har varit där några gånger förut när vi har behövt nya kläder åt tösen. De är så trevliga där, och frågar inga frågor om ens ekonomisk situation.
 Det har kännts bra att gå dit för jag skäms att söka efter hjälp. Och att vara fattig mamma.
 Men samtidigt tänker jag att visst måste det finnas människor som använder till godo att denna NGO inte frågar efter dokument? Kanske människor som har råd men vill inte spendera? 
Jag hoppas verkligen att det inte är sannt eftersom det är bort från de människor som verkligen behöver hjälpen...

Iallafall så kom vi hem med ny vårjacka och vårbyxor, fingervantar, t-skjortor, långärmade blusar och ett par byxor. Jag hittade inte så mycket passande kläder åt min dotter, och flera kläder som jag tog hade stora fläckar och det märkte jag först när vi kom hem... Jag undrar om människor tänker att för vi är fattiga duger smutsiga kläder? för vi inte har råd att köpa nya kläder (och begagnade) så duger vad som helst? Jag tycker att fattiga barn har ännu större behov att få något som är fint (även om det är begagnat) eftersom de inte brukar få något nytt. 
Men, kanske ingen hade märkt fläckarna.

måndag 24 mars 2014

Kom hit lilla lön!!!

Två dagar kvar tills nästa lön. För mig betyder dets om för alla andra betalning av räkningar och mat, men också deodorant! Fy jag har varit utan deodorant i en hel vecka nu  och jag stinker...
Och så kan ja äntligen ladda mer tid på busskortet. Jag har åkt utan biljett i fem dagar och varje dag är jag skraj att jag blir fast. 80 euros böter att åka utan blijett har jag verkligen inte råd att betala!
Små saker som är ändå känns mer viktiga då man inte har dom.

tisdag 18 mars 2014

Gravid och fattig? hmmmm....

Förra året skrev jag om önskan om ett lillasyskon åt min dotter, drömmen om att vara gravid. 
Just nu känns det inte så, jag har insett att först måste vi ha ett sådant liv att vi kan erbjuda det bästa åt barnen. Min dotter är ännu så liten att hon är nöjd i kläderna jag skaffar åt henne, i sina leksaker och behöver ingen hobby. 
Men i framtiden kommer hon inte vara nöjd mera, när hon blir äldre vill hon ju ha allt som hennes vänner också har. Och frågan är att har vi råd att ge det åt två barn? Tiden får visa vad vi gör åt babydrömmen..
Just nu har jag ingen lust att vara gravid och fattig, jag stressar redan tillräckligt.

måndag 17 mars 2014

Det var länge sedan

Jag har inte publicerat någonting på en lång lång tid. Det beror helt enkelt på att vintern har varit lång och mörk, då brukar jag falla i  "vinterdvala" och orkar inte göra riktigt något annat än bara det "man måste" och spendera kvalitetstid med familjen.
 Här är jag igen, för våren har tittat bakom målnen i flera veckor nu ( fast i förrgår blev det ju snö igen) och jag har äntligen blivit kry!