torsdag 26 juni 2014

Lite om barnkläder

I väntan på det riktiga sommarvädret försöker vi klä på oss varma kläder. Idag skjutsade jag iväg tösen till dagis i utejacka men glömde förstås utebyxorna. Somtur har dom extrakläder på dagiset!
Jag har egentligen ingen speciell "stil" som jag klär barnen i, men jag gillar att barnen får se ut som barn och inte bara minikopior av vuxna. Vissa dagar är tösen klädd i färgglada kläder och nästa dag kan hon ha brun blus och jeans. 


Denhär kepsen hittade vi i början av månaden billigt på loppis, ynka 50 cent betalade vi för den! 
Den tycker jag att är glad och somrig, och passar både flickor och pojkar.

Hur brukar ni klä era barn? Har ni en speciell "stil" som ni följer?



måndag 16 juni 2014

Lycka är...

liljekonvaljer! Nära vårt hem har vi åkrar och skog, och idag gick vi igenom en skugsdunge. Och jag kunde inte nästan tro mina ögon, där fanns liljekonvaljer! Jag trodde att blomningstiden var över. Nu har vi en härligt doftande blombukett här hemma.



Lycka är små saker.

lördag 14 juni 2014

Vår vän mumin

Rund o go är vår vän mumin. Alla produkter med muminbild ser så vänliga ut, och de ska tösen ha! Senast idag köpte vi mjölk och rågbröd, gick förbi te-hyllan och där fanns vår vän mumin. Namskis namskis nu har vi muminte här hemma! Ännu har vi inte smakat utan tepåsarna får vara med i lekarna, men namnen på de olika tesorterna låter goda; underbara du, kämpa på!,muminmammans kraftdryck och visst vet jag!

Dagens bästa stund

De enda kaffekopparna vi har hemma är muminkoppar. Jag köpte flera muminkoppar när jag var i tonåren, och så småningom märkte jag att skåpet blev fullt. Det var inte alls meningen att samla, men flera somrar tyckte jag att kopparna hade så härliga fräscha färger att jag kunde inte låta bli att köpa. Mina vänner och släktingar tror tydligen att jag samlar på muminkoppar för dom har köpt koppar åt mig på mina födelsedagar. Jag har tänkt sälja alla koppar någon dag, och skaffa mig Rörstrands Ostindia kärl. 






Kanske jag sparar några koppar ändå... Dom är ju så fina.



måndag 9 juni 2014

Veckans godaste sallad

Just nu är tomater billiga i butikerna, det lönar sig att köpa!

Veckans godaste;

3 tomater
en halv gurka
keso

och tadaa! god sallad, färdig att serveras!


Man kan spara mycket pengar med att köpa säsongens grönsaker.
På sommaren är grönsakerna som billigast, tomaterna på bilden kostade 0,79 e/kg !

tisdag 3 juni 2014

Muurame Jolla Jungmanni

Då tösen fyllde två år fick hon en viktig present av sin moffi och mommi. Nämligen en våningssäng, stora flickornas säng som vi berättade åt henne. Egentligen behövde vi en våningssäng för hennes storasyster kunde inte mera sova i pinnsängen, hon var helt enkelt för stor  för den och ramlade ner från sängen nästan varje natt.

Min stora dröm var att köpa Muurames säng, men en ny kostar ungefär 2000 euro (!)
Moffi och mommi tyckte att en ny var alldeles för dyr och jag höll med förstås. Istället började jag leta efter en begagnad.

Vi hade helt superbra tur som hittade en säng till ett förmånligt pris på tori, den kostade 500 euro med maddrasserna så vi kom överens med moffi och mommi att vi betalar 100 e och de betalar resten.
För oss var det förstås ganska mycket pengar men vi sålde båda flickornas pinnsängar och fick alltsomallt 150 euro för dem. Två nätter fick tösen sova i min och mannens säng, innan vi fick den alldeles underbara Muurame Jolla-Jungmanni sängen.


Ett år senare älskar jag den lika mycket! Det är bara en säng men den är sååå fin.Vi har inget överkast i övre sängen
ännu, och i nedre sängen har vi mitt gamla överkast. Tidlösa, enkla och vackra överkast blir följande sparprojektet (en till i "kön")

Tänk så lycklig man kan vara över en säng!